Не можем да потвърдим хипотезата, че  заради машинния вот. В

...
Не можем да потвърдим хипотезата, че  заради машинния вот. В
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Няма как да докажем, че заради машините са гласували малко хора в Благоевград

" Не можем да потвърдим хипотезата, че  заради машинния избор. В Памидово и Жълти бряг да вземем за пример картината беше друга. А и в самия Благоевград имаше хартиени секции, където отново е ниска интензивността на гласуващите. " Това съобщи представителят на ЦИК Цветозар Томов пред бТВ във връзка последните избори в Благоевград и разнообразни отзиви във връзка вероятно понижаване на изборната интензивност поради машинния избор. 

Той добави, че няма информация машините на изборите в Сърница да са отказали да работят поради прегряване и последвалото ги изстудяване с вентилатор. " И двете машини са били в редовност през целия ден ", съобщи Томов. Той добави, че при над 180 машини в страната не е имало проблем с техническите характерности досега. И добави, че постоянно има проект Б - там, където машините не работят, ще има опция да се появи хартиено гласоподаване.  
 В 700 секции у нас ще има по две машини за гласоподаване, в чужбина ще са 421 В 700 секции у нас ще има по две машини за гласоподаване, в чужбина ще са 421
За изборите на 11 юли ще има 421 машини за гласоподаване в 273 секции в чужбина. В страната ще има машинно гласоподаване в 9401 СИК като в 700...

На въпрос за какво тук-там в страната се е случвало по този начин, че членовете на секционната комисия да могат да виждат за кого гласоподава индивидът пред машината, Томов отвърна, че когато инструктират гласуващите, членовете на СИК могат да стоят само на два метра против него, без да имат видимост върху екрана и без правото да задават въпроси, свързани с информация за вота. 

Говорителят на ЦИК сподели още, че 100 годишен гласоподавател е съумял да гласоподава за 4 минути и 11 секунди, по тази причина и машините се изключват след пет минути и половина, а в случай че инцидентно гласуващият надвиши времето си, членовете на СИК ще я включват назад. 

Томов добави, че оставащите 13 дни до вота ще бъдат напрегнати, защото няма по какъв начин да бъде другояче при въвеждането на нова технология.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР